pijl
 1. Je bent nu hier:
 2. Home
 3. /
 4. Welke cursus?

Zwangerschapscursus Zwolle

 

Jij zoekt een zwangerschapscursus in Zwolle. Dan ben je bij mij aan het goede adres.                      Op deze pagina vind je alle zwangerschapscursussen die ik aanbied. Ook vind je veel info en veelgestelde vragen over de zwangerschapscursussen.

Welke cursussen zijn er?

Groepscursus Hypnobirthing

zwangerschapscursus zwolle hyponobirthing

Ben je zwanger en wil je een complete cursus HypnoBirthing volgen samen met je partner, dan is de groepscursus wat voor jullie.

 

Lees verder...

Privécursus Hypnobirthing

zwangerschapscursus zwolle privé hyponobirthing

Ben je zwanger en wil je een complete cursus HypnoBirthing volgen samen met je partner in jullie eigen huis en op jullie eigen moment? Dan is de privé cursus wat voor jullie.                                   

Lees verder...
 

Opfriscursus

zwangerschapscursus zwolle opfris

Heb jij de cursus HypnoBirthing al een keer gevolgd, ben je al een keer bevallen en heb je geen tijd voor een volledige cursus. Dan is de opfriscursus wat voor jullie.

 

Lees verder...

Cursus op maat 

zwangerschapscursus zwolle op maat

Wil je graag de geboorte van je kindje voorbereiden, maar passen de cursusvormen niet bij je en wil je je wensen en mogelijkheden bespreken? Dan is een cursus op maat wat voor jou/jullie.

Lees verder...

Eendaagse cursus

zwangerschapscursus zwolle eendaagse

Jullie verwachten een kindje en willen graag samen de geboorte goed en positief voorbereiden, maar jullie willen liever niet meerdere cursusmomenten! Kijk dan hier voor meer informatie over de eendaagse cursus!

Lees verder...

Cursusdata

cursusdata zwangerschapscursus zwolle

Hier vind je de cursusdata van de groepscursussen. 

 

 

 

Lees verder...

Nu ook te volgen bij Peaceful Birth!!

Spinning Babies®

zwolle Spinning-Babies-logo-red-transparent

Spinning Babies is een fantastische, leerzame en fysieke voorbereiding op de geboorte van jullie kindje. Vanaf eind 2020 een vast onderdeel bij de complete zwangerschapscursus van Peaceful Birth. Lees meer over wat Spinning Babies is en voor je kan betekenen....

 

Lees verder...

 

Wat is een zwangerschapscursus?

Een zwangerschapscursus is er voor zwangere vrouwen en hun partners. Tijdens de cursus leer je veel technieken en krijg je informatie die je helpt om je op een positieve manier voor te bereiden op een comfortabele en ontspannen zwangerschap en geboorte. Vol vertrouwen.

We zullen in de zwangerschapscursussen die ik aanbied uitgebreid aandacht besteed aan de geboorte, maar ook aan de zwangerschap en de kraamtijd.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

 • het verloop van de geboorte
 • wat er in je lichaam gebeurd tijdens zwangerschap, maar ook tijdens de geboorte
 • hoe je diepe ontspanning kunt inzetten om je helemaal over te kunnen geven aan de geboortekracht
 • hoe je je ademhaling kunt gebruiken om jezelf rustig en in een diep ontspannen toestand te krijgen
 • hoe jullie dit samen kunnen voorbereiden. Als partner ben je namelijk een belangrijk, onmisbaar, onderdeel!
 • hoe jullie tijdens de zwangerschap al kunnen binden met je kindje
 • hoe houdingen en oefeningen kunnen bijdragen aan een vlotter verloop van de geboorte. Dit doe ik op basis van de technieken van spinning babies
 • de kraamtijd, oftewel; het 4e trimester
 • en ja, nog veel meer!

 

Je kunt je voorstellen dat je in de Hypnobirthing groepscursus van 5 avonden meer en uitgebreidere informatie zal krijgen dan in de eendaagse groepscursus. Kijk dus goed naar waar jullie behoeftes liggen en wat het beste bij jullie past. 

Zwangerschapscursus Zwolle: welke zwangerschapscursussen zijn er?

Ik bied de onderstaand zwangerschapscursussen aan:

 

Binnenkort wordt hier ook de "Spinning Babies workshop voor ouders" aan toegevoegd. 

Welke cursus past bij mij?

Welke zwangerschapscursus het beste bij je past is natuurlijk heel persoonlijk. Ben je zwanger van je eerste kindje en weet je nog maar weinig over bevallen of zie je erg tegen de bevalling op? Dan raad ik vaak aan om een volledige groepscursus te volgen. Deze is erg volledig en je leert veel verschillende technieken voor de geboorte. Kijk ook waar de behoeftes liggen als het gaat om de vraag of je een groepscursus of privécursus wilt volgen. Wat voelt het beste voor jullie? Als je mijn advies wilt kunnen we altijd tijdens ons telefonisch kennismakingsgesprek overleggen. Dan kan ik al je vragen beantwoorden!

Welke zwangerschapscursussen worden vergoed?

Als je aanvullend verzekerd bent is er een goede mogelijkheid dat de cursus (gedeeltelijk) vergoed wordt. Vraag het daarom altijd na bij jouw verzekeraar. 

Voor een handig overzicht van verwijs ik naar deze website.

Vanaf welke week begin je met een zwangerschapscursus?

Als je graag een zwangerschapscursus wil doen is het verstandig om tijdig te kijken wat je wil gaan doen, omdat de cursussen snel vol kunnen lopen. De beste tijd om te beginnen met de zwangerschapscursus is als je tussen de 20 en 30 weken zwanger bent. Eerder of later is natuurlijk wel mogelijk!

Wanneer moet ik me aanmelden?

Ik raad altijd aan om jezelf op tijd aan te melden voor de zwangerschapscursus. De aanmeldingen kunnen soms vlot binnen komen en het zou jammer zijn wanneer jullie niet de cursus van jullie keuze kunnen doen.

Wat kost een zwangerschapscursus?

Bij mij kan je  al een eendaagse cursus volgen voor €180.

Waarom een zwangerschapscursus?

Door een cursus te volgen bereid je je samen voor op de geboorte. Het is een belangrijke dag in jullie leven en de geboorte van een kindje is een levensveranderende gebeurtenis. Ook is het een intens proces. Iets wat je nog niet eerder hebt gevoeld en meegemaakt. Door te weten wat je kunt verwachten krijg je veel vertrouwen en zul je makkelijker kunnen ontspannen. Door de zwangerschapscursus samen te volgen weet je partner ook wat hij kan verwachten en hoe hij je kan helpen! En zijn aanwezigheid is superbelangrijk. Juist als jullie het samen voorbereiden voel jij je als partner/vader ook veel meer betrokken. Hierdoor groei je tijdens de zwangerschap al meer naar elkaar toe. Dit heeft een heel positief effect op zowel, de baby als de vader en moeder (en natuurlijk broertjes en zusjes als deze aanwezig zijn).

Moet mijn partner per se mee naar de zwangerschapscursus?

Nee, want ik wil partners nooit dwingen om mee te gaan. Ik raad het natuurlijk wel aan. De geboorte is niet wat alleen de moeder doet en ondergaat. Als partner kun je het proces op een hele positieve manier beïnvloeden. Jij maakt net zo goed deel uit van de geboorte. Door samen over de bevalling te leren groeien jullie meer naar elkaar toe, weet je wat je straks kunt doen en wat je kunt verwachten en dat is natuurlijk alleen maar fijn. Als je geen partner hebt mag je ook iemand anders mee nemen als je dat fijn vindt.

Kan Hypnobirthing ook in het ziekenhuis?

Het antwoord hierop is volmondig JA! Misschien is het wel juíst heel geschikt. Een ziekenhuis is voor veel mensen niet een natuurlijke plek voor ontspanning. Dus leren hoe je ook op die plek in je geboortebubbel kunt gaan zitten is heel fijn. Ook is het in het ziekenhuis heel goed om te weten wat je mogelijkheden en opties zijn zodat je (en vooral je partner) goed kan communiceren wat jouw wensen zijn.

 

contact