pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Veelgestelde vragen

 

  • Wanneer kan ik het beste een cursus volgen?

In principe kan het de hele zwangerschap, maar ik raad altijd aan om tussen week 20 en 30 te starten met de cursus. Zo heb je tijd genoeg om de technieken eigen te maken!

  • Moet mijn partner per se mee?

Ik wil partners nooit dwingen om mee te gaan. Ik raad het natuurlijk wel aan. De geboorte is niet wat alleen de moeder doet en ondergaat. Als partner kun je het proces op een hele positieve manier beïnvloeden. Jij maakt net zo goed deel uit van de geboorte. Door samen over de bevalling te leren groeien jullie meer naar elkaar toe, weet je wat je strakt kunt doen en wat je kunt verwachten en dat is natuurlijk alleen maar fijn. Als je geen partner hebt mag je ook iemand anders mee nemen als je dat fijn vindt.

  • Wordt de cursus vergoed?

Vraag dit na bij je verzekering. Het is namelijk goed mogelijk dat de cursus deels wordt vergoed. Na de cursus krijg je van mij de rekening waar alle gegevens opstaan en deze kun je dan vervolgens indienen bij de verzekering.

  • Kan Hypnobirthing ook in het ziekenhuis?

Het antwoord hierop is volmondig JA! Misschien is het wel juíst heel geschikt. Een ziekenhuis is voor veel mensen niet een natuurlijke plek voor ontspanning. Dus leren hoe je ook op die plek in je geboortebubbel kunt gaan zitten is heel fijn. Ook is het in het ziekenhuis heel goed om te weten wat je mogelijkheden en opties zijn zodat je (en vooral je partner) goed kan communiceren wat jouw wensen zijn.