pijl

Papa's...jullie zijn onmisbaar bij de geboorte!

Toen manlief en ik voor de eerste les van de hypnobirthing cursus aan tafel waren geschoven bij de andere cursisten deden we eerst een voorstelrondje. We waren met 3 andere stellen.

Bij dit voorstelrondje bleek dat er één ding was wat we gemeen hadden met elkaar; Onze mannen waren allemaal meegegaan naar de cursus omdat dat van ons....de moeders..."moest". Ja, ook mijn kerel ging pas mee nadat hij in de gaten kreeg hoe belangrijk het voor mij was. Toen was het alsnog een behoorlijke opgave voor hem :-)

Ik vraag me tot op de dag van vandaag af waarom het voor veel vaders (en nee...ik zal jullie niet allemaal over één kam scheren) het best een moeilijke stap is om mee te gaan naar een zwangerschapscursus. Je bent samen in verwachting van jullie baby en als het gaat om de geboorte lijkt het me juist fijn als je weet wat je kunt doen als het moment is aangebroken dat jullie kindje geboren wordt. 

zwolle Schermafbeelding 2019-03-04 om 15 06 29zwolle baby-22194 1280

Daarom hierbij een oproep aan jou: Papa! Jij bent onmisbaar tijdens de geboorte!!

​want jij:
- Zorgt voor een veilige en rustige omgeving
- Zorgt voor lijfelijke steun als je vrouw het nodig heeft
- Kan de beste pep-talks geven wanneer ze nodig zijn
- Kent haar het best dus je kan voor haar spreken als je ziet dat haar iets dwars zit. 
- Jouw aanwezigheid is heel belangrijk. Jij kan zorgen voor een goede boost van oxytocine bij mama.
- Jij kan zorgen dat het contact met de zorgverleners goed verloopt, zodat moeders wensen nageleefd worden!

En hoe fijn is het als je dit soort zaken al tijdens de zwangerschap met elkaar kunt delen, zodat jij als vader ook weet wat je te wachten staat en wat de moeder nodig heeft. En daarnaast is de geboorte ook het moment dat jij je kindje ontmoet! Hoe gaaf is dat.

Zet je schroom dus op zij en kom lekker mee naar de zwangerschapscursus, je zult zien dat het uiteindelijk heel goed, leerzaam en zelfs leuk zal zijn! :-)Laat een bericht achter - aantal berichten: 0Bent u de eerste die reageert?Laat een bericht achter

naam
e-mail
website
bericht
Schrijf vijf in cijfers: