pijl
  1. Je bent nu hier:
  2. Home
  3. /
  4. Blog

Voordelen van hypnobirthing


Voordelen voor de moeder

Je hebt goed contact met je baby tijdens de zwangerschap en geboorte
Het vergroot je zelfvertrouwen
Brengt de geboorte terug naar een mooie, vredige gebeurtenis zoals de natuur het bedoeld heeft
Doordat je je ontspant kan je lichaam haar werk doen, waardoor in veel gevallen de duur van de geboorte korter is.
Voorkomt vermoeidheid tijdens de ontsluitings/openingsfase, waardoor je fris, vitaal en energiek zal zijn tijdens de geboorte
Effectief gebruik van de ademhaling en daardoor minder kans op hyperventilatie
Sneller postnataal [...]

lees verder →


Mijn eigen bevallingsverhaal: de geboorte van Roos en Juliët


Zoals beloofd hierbij het geboorteverhaal van Roos en Juliët. Deze verliep heel anders dan de bevalling van Amélie ....en eigenlijk ook heel anders dan ik had gehoopt. Toch heb ik het hele proces heel rustig kunnen ondergaan en ondanks alles goed naar mijn lijf en naar de baby's kunnen luisteren.

​​In 2015 bleek ik zwanger van een tweeling. Schrik, blijdschap, ontroering. Allerlei emoties gingen er door ons heen. Toch waren we redelijk vlot aan het idee gewend. In Nederland is het protocol dat [...]

lees verder →


Christen zijn en HypnoBirthing...kan dat samen gaan?


In de afgelopen maanden dat ik nu werkzaam ben als cursusleidster van HypnoBirthing heb ik bovenstaande vraag al meerdere malen gehoord. Als christen en ook als voorstander van de HypnoBirthing methode is mijn antwoord altijd: JA!

Ik wil hier graag een blog aan wijden, omdat er veel misverstanden zijn rondom HypnoBirthing. Onlangs las ik een blog die helemaal over dit onderwerp ging. Hier heb ik stukken van vertaald en gebruikt voor deze blog, aangevuld met eigen ervaring en kennis. Onderaan kun je een link naar het [...]

lees verder →


Mijn eigen bevallingsverhaal: de geboorte van Amélie


Mooie en positieve bevallingsverhalen horen is erg belangrijk als je zwanger bent, want als je uit je omgeving de mooie verhalen hoort krijg je een positieve boost en dat is belangrijk voor je voorbereiding op een ontspannen geboorte. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. Hoe vreselijker de verhalen zijn, hoe meer angst je kunt krijgen voor je eigen bevalling en angst is juist iets wat je niet kunt gebruiken op het moment dat je baby geboren wordt.

Daarom hierbij mijn geboorteverhaal. Ik hoop dat het je [...]

lees verder →


Papa's...jullie zijn onmisbaar bij de geboorte!


Toen manlief en ik voor de eerste les van de hypnobirthing cursus aan tafel waren geschoven bij de andere cursisten deden we eerst een voorstelrondje. We waren met 3 andere stellen.

Bij dit voorstelrondje bleek dat er één ding was wat we gemeen hadden met elkaar; Onze mannen waren allemaal meegegaan naar de cursus omdat dat van ons....de moeders..."moest". Ja, ook mijn kerel ging pas mee nadat hij in de gaten kreeg hoe belangrijk het voor mij was. Toen was het alsnog een behoorlijke opgave voor hem :-)

Ik vraag me tot op de [...]

lees verder →